Metalen blikjes balenpers

Plus Gorinchem genomineerd voor Groen Lintje

Gorinchem, 19 maart 2012. De Plus-supermarkt van Jan Sterk is genomineerd voor een Groen Lintje. De supermarktondernemer zet zich in voor een schoner milieu door klanten statiegeld te bieden voor blikjes en kleine plastic flesjes. Per ingeleverde verpakking via de flessenautomaat krijgt men vijf cent korting op de boodschappen.

De actie is een bijzonder groot succes. Sinds de start van de actie in december, zijn er al meer dan een kwart miljoen drankverpakkingen ingeleverd. “Professionele inzamelaars komen tot twintig kilometer uit de omgeving hier naartoe”, meldt supermarkteigenaar Sterk aan RTV Rijnmond.

Vanwege dit maatschappelijk verantwoord ondernemerschap hebben de inwoners van Gorinchem de supermarkteigenaar aangedragen voor een Groen Lintje. De uitreiking ervan vindt plaats op 1 april.

Het succes van de actie heeft echter ook een keerzijde. De vergoeding betaalt Sterk uit eigen zak, waardoor hij genoodzaakt is de vergoeding op 2 april terug te brengen naar één cent per flesje of blikje.

Groen Lintje

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.