Jumbo Beilen Mulder

Grootste recyclingstation opent bij Jumbo Beilen Mulder

Jumbo Beilen Mulder heeft het meest uitgebreide recyclingstation van Nederland laten installeren. Deze bestaat uit twee T-9 automaten voor statiegeldverpakkingen, drie ECO-Walls voor onder andere frituurvet, batterijen, spaarlampen, cartridges, mobiele telefoons en restafval én een T-9 emballage-automaat voor blikjes en kleine PET-flesjes die direct na het inleveren gecompacteerd worden. Met dit recyclingstation zet supermarktondernemer Mulder een groot voorbeeld.

Een stap verder zetten dan nodig is, dat is waar supermarktondernemer Matthijs Mulder voor ging. Door de installatie van zijn recyclingstation draagt hij een steentje bij aan de circulaire economie en hoopt hij de inwoners van Beilen nog meer tot recycling aan te sporen. “Een schone omgeving vinden we belangrijk”, zegt Mulder. “We kunnen hier als supermarkt een belangrijke rol in spelen en hebben daarom voor deze uitgebreide installatie gekozen”. Niet alleen Mulder is blij met de installatie, ook zijn klanten profiteren hiervan. Voor ieder blikje of klein PET-flesje ontvangt de klant € 0,01 korting op de boodschappen bij de supermarkt.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.