Orwak 9020 meerkamerpers

Vier keer lagere transportkosten voor Yellow Chips na het plaatsen van een Orwak meerkamerpers

Yellow Chips is een jonge Nederlandse fabrikant van eerlijke en biologische aardappel- en groentechips. Eén van de facetten van duurzaam produceren is dat de ingrediënten voor de chips worden aangeleverd in grote geweven kunststof zakken, ‘big bags’ genaamd. Deze zakken kunnen keer op keer worden hergebruikt. Ze worden simpelweg opgehaald en opnieuw gevuld.

Samenpersen van big bags

De enige uitdaging die ontstond, was dat de zakken tijdelijk opgeslagen moeten worden. Ze zijn groot, moeilijk vouwbaar en nemen dus veel plek in beslag op de werkvloer. Om dit probleem op te lossen, plaatste TOMRA een Orwak 9020 meerkamerpers. Hiermee kunnen de medewerkers van Yellow Chips de big bags direct, bij de bron, samenpersen. De pers bestaat uit meerdere perskamers. Zo blijven de verschillende zakken gescheiden en kunnen de gemaakte balen worden opgehaald door de betreffende afnemer, die de zakken vervolgens opnieuw vult.

Big Bags geperst tot balen

Vier keer lagere transportkosten

Deze duurzame oplossing zorgt ervoor dat de werkomgeving opgeruimd en netjes blijft. Daarnaast resulteert het gebruik van de pers in wel vier keer lagere transportkosten. “Goed voor het milieu én voor de portemonnee”, aldus Peter Assendorp, Production Manager bij Yellow Chips.

Over Yellow Chips

Achter Yellow Chips schuilt een team van 100 medewerkers. Het is hun gezamenlijke ambitie om samen te werken aan het beste wat moeder natuur te bieden heeft. Daarom zijn ze ook zo kien op de herkomst van ingrediënten en de productiewijze van de chips. Ze werken aan een eerlijke relatie met collega’s, klanten en partners. Ze geven vertrouwen en nemen verantwoordelijkheid. Samen dragen ze bij aan een verantwoorde omgang met resources.

Iris Kornmann

De auteur van dit artikel, Iris Kornmann, is sinds 2021 werkzaam bij TOMRA. Iris is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.