KIOSK-OPLOSSINGEN

Creëer een volwaardig recycling center met TOMRA’s kiosk-oplossingen. We bouwen een kiosk rondom de emballage-automaten, zodat deze in een buitenopstelling – zoals op een parkeerterrein – te plaatsen zijn.  Een kiosk is te gebruiken voor de inname van reguliere statiegeldverpakkingen, maar ook voor statiegeldloze materialen zoals blikjes, drankenkartons of zelfs shampooflessen.

NSW Kiosk

Het is mogelijk om gebruikers een beloning te geven voor het inleveren van verpakkingen zonder statiegeld. Denk hierbij aan een kortingsbon voor boodschappen bij een nabijgelegen winkel. De conceptkeuze is afhankelijk van de locatie, het innamevolume en de specifieke behoeften. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

CASES

Drancy kiosk

DRANCY - FRANKRIJK

Bewoners van sociale huurwoningen in Drancy, Frankrijk, ontvangen korting op de huur door het inleveren van lege drankverpakkingen. De huurders krijgen een code waarmee ze zich kunnen identificeren bij de automaat wanneer ze gaan recyclen. Aan het einde van het jaar krijgen de bewoners, op basis van de gerecyclede items, een korting op de huurlasten. De automaat is sinds 2013 in gebruik.

De automaat sorteert en compacteert het materiaal en verplaatst het vervolgens naar ondergrondse containers om de opslagruimte te vergroten. Het doel van deze installatie is om bewoners te stimuleren om hun afval te sorteren en zo grondstoffen terug te winnen. 

RETURN AND EARN - AUSTRALIË

In 2017 kondigde de regio New South Wales in Australië de komst van statiegeld aan. Over de hele regio werden kiosken geplaatst op onder andere parkeerterreinen. De kiosken zijn uitgerust met T-9 automaten die lege PET-flessen en blikjes innemen. Na inname worden de verpakkingen in grote opslagcontainers gestort die vervolgens op het depot worden gesorteerd en gecompacteerd.

Eén jaar na lancering waren er al een miljard items ingezameld en was het zwerfafval aanzienlijk gedaald. Inmiddels zijn er ook grote recyclingcentra geopend waar consumenten hun lege verpakkingen kunnen recyclen.

NSW Kiosk

MEER WETEN OVER KIOSK-OPLOSSINGEN?

Vraag dan vrijblijvend een demo aan. Eén van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.