TOMRA emballage-inname

Statiegeld doneren aan Geluk voor Puck

Flessenautomatenleverancier TOMRA Systems schenkt donatieknoppen aan supermarkten die een statiegeldactie starten voor Puck. Puck is 7 jaar oud en lijdt aan een zeldzame vorm van kanker, waarvoor zij naar Amerika moet voor een goede behandeling.

De eerste inzamelactie voor Puck startte bij Spar Tax in Wemeldinge, die klanten vroeg statiegeld te doneren. René Hissink, operationeel directeur van TOMRA Systems, vindt het een goede zaak dat een lokale ondernemer zich inzet voor dit goede doel. Hij besloot daarom een speciale donatieknop te installeren op de flessenautomaat. “Een open kartonnendoosje blijft fraudegevoelig. Mensen die kwaad willen, zouden de gedoneerde statiegeldbonnen kunnen stelen. Dat is nu niet meer mogelijk”. Supermarkten die ook een statiegeldactie voor Puck willen beginnen, kunnen contact opnemen met TOMRA Systems. De eerste 10 geïnteresseerde supermarkten ontvangen ook een gratis donatieknop.

 

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.