TOMRA emballage-inname

Statiegeldacties voor Dappere Thijn

Na het inzamelsucces voor de stichting Geluk voor Puck, schenkt flessenautomaten-leverancier TOMRA nu donatieknoppen aan supermarkten die een statiegeldactie starten voor Dappere Thijn. Het 6-jarige jongetje heeft dezelfde zeldzame vorm van kanker als Puck, waarvoor ook hij naar een ziekenhuis in Philadelphia moet voor een behandeling.

Nadat er ruim 50.000 euro is ingezameld voor de behandeling van Puck, is het nu de beurt aan Thijn. Via een donatieknop op emballage-automaten krijgen bezoekers van deelnemende supermarkten de mogelijkheid om hun statiegeld op lege flessen en kratten te doneren aan de stichting Dappere Thijn. Deze stichting is vorige week opgericht om geld in te zamelen voor Thijn’s reis en verblijf in Amerika. De stichting zal zelf supermarkten benaderen met het verzoek een statiegeldactie te starten, waarna TOMRA de installatie van de donatieknoppen kosteloos verzorgt.

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.