Orwak 9020 Media Logistics

Efficiënt afvalbeleid met zes balenpersen bij Media Logistics

Media Logistics, onderdeel van Audax, is een logistieke dienstverlener die zich richt op mediaproducten en aanverwante artikelen. Hoofdtaak van het bedrijf is het innovatief beheren van de integrale logistiek tussen producent en consument.

Vanuit haar werkzaamheden heeft Media Logistics te maken met grote hoeveelheden folie- en kartonafval. Om deze afvalstromen efficiënt te verwerken heeft het bedrijf ervoor gekozen om zes Orwak 9020 balenpersen te plaatsen. Met deze persen kunnen folie en karton bij de bron in één pers gescheiden en gecompacteerd worden.

Voordelen overduidelijk

“We hebben de Orwak 9020 eerst een ruime tijd getest, zodat het personeel op verschillende afdelingen ermee aan de slag kon. Er werd enthousiast gereageerd en de voordelen zijn overduidelijk. De interne logistiek is verbeterd en de transportkosten zijn beduidend lager dan voorheen, toen we nog gebruik maakten van perscontainers. Door het elimineren van heftruckbewegingen met veelal lucht in de containers, hebben we een besparing gerealiseerd van 2 fte”, vertelt Leon Loots, hoofd Inkoop & Logistiek bij Media Logistics.

De grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal en de benodigde afvalbakken namen bovendien veel ruimte in beslag, die nu beter benut kan worden. En doordat er geen los karton en folie meer rondslingert, is de werkomgeving opgeruimder dan ooit.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.