TOMRA toont nieuwe generatie balenpersen op Empack Utrecht

TOMRA Systems – onder meer leverancier van Orwak balenpersen – laat op 12 t/m 14 april tijdens de Empack in Utrecht zien hoe afvalmanagement naar een hoger niveau getild kan worden. Zo toont TOMRA de Orwak Power balenpersen, een nieuwe generatie persen die als het ware op de kop zijn ontworpen. De persen zijn hierdoor lager en sterker dan ooit.

Waarom afval compacteren?

De hoeveelheid afval die geproduceerd wordt, blijft iedere dag stijgen. Reden genoeg om het huidige afvalmanagement eens kritisch onder de loep te nemen. Door verpakkingsafval zoals karton en plastic folie te compacteren met een krachtige balenpers, wordt minder tijd besteed aan afvalverwerking. Het afvalmateriaal heeft bovendien minder opslagruimte nodig en het transport wordt vergemakkelijkt.

Orwak Power

“De Orwak Power balenpersen maken gebruik van de omgekeerde techniek van het omlaag trekken van de persplaat, in plaats van de traditionele manier waarbij de plaat naar beneden wordt gedrukt. Dit leidt tot aanzienlijk meer perskracht en resulteert zodoende in zeer compacte balen. De persen werken bovendien sneller, ze hebben een lager energieverbruik en een beperkte installatiehoogte”, licht René Hissink, directeur bij TOMRA toe.

De Orwak Power balenpersen zijn in werking te bekijken tijdens de Empack verpakkingsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht op stand E161. De vertegenwoordigers van TOMRA geven graag verdere uitleg over de toepassing en werking van de balenpersen.

Lees hier meer over Orwak Power.

Orwak op Empack Utrecht

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.