Hilton Molino Ventië

Hilton Venetië krijgt Green Key met balenpers

Het exclusieve Hilton Hotel Molino Stucky in Venetië (Italië) heeft zich gecommitteerd aan het beschermen van het milieu door het terugdringen van haar afvalstromen. Onderdeel van de plannen was het plaatsen van een Orwak 3110 balenpers. Hiermee is het volume van kartonafval teruggedrongen en de opslag, de handling en het transport vereenvoudigd.

Balenpers levert een belangrijke bijdrage

Naast de directe voordelen die de vereenvoudigde verwerking van het karton met zich meebrengt, is het materiaal bovendien beter te recyclen en biedt de extra vrijgekomen ruimte in het hotel – ruimte die voorheen werd ingenomen door stapels los karton – ook de nodige financiële voordelen. Zeker op een eiland, waar de ruimte beperkt is en elk transport van en naar de locatie per boot dient te geschieden. De Orwak 3110 pers werd zodoende door alle medewerkers goed ontvangen.

Orwak 3110 bij Hilton

Tevreden Hilton-medewerkers poseren bij de Orwak 3110 balenpers.

Toekenning Green Key-certificering

Het geheel van inspanningen heeft dit Hilton Hotel een ‘Green Key Certification’ opgeleverd van ‘International Eco Label’; een knappe prestatie en waardevolle erkenning.

Hilton Molino Stucky is niet slechts een luxueus hotel, maar een ware oase dat een deel van het Giudecca-eiland in Venetië inneemt. De historische 19e-eeuwse molen werd in 2007 omgetoverd tot en uniek en stijlvol hotel dat tegenwoordig zeven restaurants op het terrein heeft en al jaren een internationaal publiek trekt.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.