Navobi orwak balenpers

Navobi verduurzaamt met Orwak 3420 en 9020 balenpersen

De Orwak 3420 balenpers en de Orwak 9020 meerkamerpers dragen bij aan de verduurzaming van kalvermelk-productiebedrijf Navobi. Door big bags, plastic, karton en papier te compacteren, zijn er minder transportbewegingen nodig. Dit draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Ook kan het materiaal worden verkocht aan recyclers.

Milieuwinst

Navobi hecht waarde aan duurzame bedrijfsvoering. “De eerste motivatie om een balenpers aan te schaffen waren de big bags die we weggooiden. Deze nemen veel plek in, waardoor er ook veel transport nodig was. We willen als bedrijf minder CO2 uitstoten. Het terugdringen van transportbewegingen is hier een belangrijk onderdeel van”, aldus Jan Kroes, Coördinator Techniek Operationeel. Sinds de aanschaf van de Orwak 3420 pers, worden de big bags samengeperst vervoerd, wat veel volle wagens scheelt.

Van afvalprobleem naar afvaloplossing

Na het succes met het persen van de big bags, heeft Navobi ook een Orwak 9020 meerkamerpers geïnstalleerd. Dit geeft ze de mogelijkheid om papier/karton, plastic en de big bags gescheiden te compacteren. Zo behouden ze een opgeruimde werkvloer én kunnen ze het gesorteerde en gecompacteerde materiaal vervolgens verkopen aan recyclers. “Dit geeft Navobi dubbel voordeel”, besluit Jan.

Navobi orwak meerkamerpers

Over Navobi

Navobi, kort voor: “Na volle biest”, is opgericht in 1923 en zorgt al sinds 1958 voor de productie van kalvermelk. Als onderdeel van de VanDrie Group, is de productie zowel voor eigen bedrijven als derden bestemd in binnen- en buitenland. Bij Navobi staat de gezondheid van het kalf voorop. De samenstelling van de kalvermelkpoeder is zorgvuldig samengesteld zodat het kalf alles krijgt wat het nodig heeft aan energie, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Iris Kornmann

De auteur van dit artikel, Iris Kornmann, is sinds 2021 werkzaam bij TOMRA. Iris is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.