Orwak wordt TOMRA Compaction

Orwak, leverancier van afval- en balenpersen, maakt vandaag bekend dat zij haar naam heeft veranderd in TOMRA Compaction. Hiermee is weer een stap gezet in het integratieproces van de verschillende bedrijven die onderdeel zijn van de TOMRA Groep. 

In 2005 heeft TOMRA het Zweedse bedrijf Orwak overgenomen. De organisatie levert al jaren het bewijs dat door afval te compacteren veel opslagruimte wordt bespaard en vervoers- en ledigingskosten aanzienlijk lager uitkomen. Met wereldwijd 50.000 installaties wordt Orwak, nu TOMRA Compaction, beschouwd als marktleider op het gebied van balenpersen.

Ondanks deze naamswijziging wordt Orwak als productnaam behouden en blijven alle contactgegevens van de organisatie gelijk. René Hissink, operationeel directeur van TOMRA, licht toe: “De TOMRA Groep is de afgelopen jaren flink gegroeid, wat de noodzaak tot integratie van de verschillende bedrijven duidelijk maakt. Wij vinden het echter belangrijk dat onze klanten, die gewend zijn aan de naam Orwak, ons blijven vinden. De volledige transitie naar TOMRA Compaction zal daarom geleidelijk plaatsvinden”.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.