Quartzline_Orwakpersen

Service met een stapje extra voor de Orwak afval- en balenpersen bij Quartzline

Quartzline is een familiebedrijf gespecialiseerd in naadloze gietvloeren en wandsystemen. Hier komen veel grondstoffen aan te pas die in plastic zakken en dozen worden aangeleverd. In 2019 nam Quartzline vier 5030 Orwak afvalpersen in gebruik voor het compacteren van het afval. In 2021 kwamen daar nog twee 3420 Orwak balenpersen bij voor het compacteren van de schone materialen. Ze noemen zichzelf dan ook een echte “Orwak-fan”.

De voordelen van compacteren

“We zijn begonnen met de afvalpersen voor het compacteren van verpakkingen waar onder andere kleurstoffen in worden geleverd. Door te compacteren houden we het poeder beter bij elkaar”, vertelt Fred van Zanten, Operationeel Manager bij Quartzline. Tevens zijn deze persen voorzien van stofafzuiging om een gezonde werkomgeving te kunnen waarborgen. De balenpersen kwamen twee jaar later: “Door die persen houden ze onze werkruimte schoon, besparen we op transport en krijgen we ook nog eens geld van de recycler. Daar willen we optimaal gebruik van maken”.

Service met een stapje extra

Quartzline heeft op alle zes de afval- en balenpersen een service-overeenkomst afgesloten. Zo worden ze periodiek gekeurd en kunnen eventuele problemen worden opgemerkt voordat de pers buiten gebruik raakt. “Toen ik iets opmerkte aan één van de persen, stond de servicemonteur de volgende dag al op de stoep om mee te kijken. Daarnaast gaf hij ook tips en tricks om de pers nog efficiënter in te stellen. De service zet net dat stapje extra en dat onderscheidt TOMRA van andere bedrijven”, aldus Fred.

De investering terugverdienen

Om zeker te zijn dat de afval- en balenpersen ook door het personeel goed onderhouden worden, heeft iedereen een korte uitleg gehad over de werking. “De pers is eenvoudig in gebruik, maar een baal uitwerpen wil je toch een keertje voordoen. Gelukkig staan er genoeg uitleg filmpjes op YouTube”, lacht Fred. Om zeker te weten of écht alles klopt, weegt Fred elke baal voordat deze naar de recycler gaat. Een slimme manier om de werking van de pers in de gaten te houden, maar ook om te kunnen uitrekenen wanneer de investering van de balenpersen is terugverdiend.

Over Quartzline

Quartzline is in 1976 begonnen als een familiebedrijf gespecialiseerd in mortel, cement, grind en gietvloeren en microcement toepassingen voor wanden. Ze begonnen in een garagebox en exporteren nu – bijna 50 jaar later – over de hele wereld. De populariteit van gietvloeren is dan ook enorm gegroeid in de afgelopen jaren. De vloeren zijn duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit producten die in alle kleuren leverbaar zijn. Zo is er altijd een passende vloer voor elke ruimte.

Iris Kornmann

De auteur van dit artikel, Iris Kornmann, is sinds 2021 werkzaam bij TOMRA. Iris is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.