Orwak materiaal karton

TOMRA lanceert Orwak Compact 3120 balenpers

TOMRA lanceert een nieuwe balenpers binnen het Orwak Compact-assortiment. De nieuwste toevoeging, de Orwak 3120, biedt ondanks zijn compacte ontwerp een indrukwekkende volumevermindering van karton en plastic, een baalgewicht tot 100 kg en een extra brede invoeropening van één meter. De 3120 heeft genoeg aan een regulier stopcontact en is zodoende overal te plaatsen.
Effectieve compactie ‘on the spot’
Orwak balenpers 3120

Orwak Compact 3120 balenpers

De nieuwe balenpers is de juiste oplossing voor het compacteren van kleinere hoeveelheden karton- en plasticafval. De Orwak 3120 beschikt over een auto-startfunctie waardoor er een persslag wordt gemaakt zodra de deur wordt gesloten. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel heeft indicatoren voor de balen, temperatuur en service en een materiaalkeuzeschakelaar voor het eenvoudig schakelen tussen verschillende materiaalsoorten.

Extra brede laadopening

De 3120 heeft een royale laadopening van één meter breed, wat uniek is voor een dergelijke compacte balenpers. Dit zorgt voor een extra snelle en gemakkelijke invoer van grotere kartonnen dozen en volumineus plastic folie.

Geautomatiseerde baaluitwerping

De balen die met de 3120 zijn te produceren wegen tot 100 kg en kunnen eenvoudig worden verwijderd dankzij het automatische uitwerpmechanisme. De drievoudige bevestiging van bindlint zorgt voor een extra stevige grip rond de baal.

Geavanceerde eenvoud

Een Orwak balenpers is altijd gemakkelijk te manoeuvreren, veilig en stil. Wij noemen dit ‘geavanceerde eenvoud’. De 3120 voldoet aan de EN 16500:2014 norm voor veiligheidseisen voor verticale balenpersen, want veiligheid staat altijd voorop.

Benieuwd of de Orwak 3120 voor u een uitkomst biedt? Vraag dan onze gratis afvalscan aan.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.