TOMRA lanceert TOM: een afvalbak met compacteersysteem

TOMRA Systems heeft een nieuw product ontwikkeld voor de verwerking van afval, genaamd TOM. Deze afvalbak perst al het materiaal dat er ingeworpen wordt direct samen, waardoor er tot zeven keer meer afval in past voordat de afvalzak vol is.

“Door de TOM in te zetten kun je flink tijd besparen, omdat deze afvalbakken minder vaak gecontroleerd en geleegd hoeven te worden. De TOM geeft zelfs een melding wanneer hij vol raakt, zodat je op tijd de afvalzak kunt verwisselen. Bovendien leidt het samenpersen van afval ertoe dat er minder volume getransporteerd hoeft te worden, waardoor de transportkosten dalen en het milieu wordt gespaard”, aldus René Hissink, operationeel directeur van TOMRA Systems.

Bij het ontwerp van deze geavanceerde afvalbak is echter ook nagedacht over de voordelen voor de eindgebruiker. Zo is de TOM voorzien van een bewegingssensor, die registreert wanneer er iemand aankomt. De klep van de afvalbak opent vervolgens automatisch, wat natuurlijk wel zo hygiënisch is.

De eerste twee TOM’s worden geplaatst bij de Coop van de heer Sijbolt Greidanus te Emmeloord en de Jumbo van de heer Casper Heine te Eerbeek, waarbij de laatste overigens geheel vormgegeven is volgens de huisstijl van de supermarkt.

de TOM met gepersonaliseerde vormgeving

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.