Orwak 3120 balenpers karton

Verander afvalverwerking in een gestroomlijnd proces

In iedere winkelomgeving stapelen dozen en andere verpakkingsmaterialen zich snel op. Het verwerken van deze materialen neemt veel tijd in beslag; van het platmaken van dozen bij het vakkenvullen tot het opslaan in het magazijn. Kostbare tijd die medewerkers beter aan andere taken kunnen besteden. Toch is het mogelijk om afvalverwerking van een tijdrovende en kostbare factor in een gestroomlijnd proces te veranderen.

 

Zo geperst!

Orwak afval– en balenpersen maken het mogelijk om afval direct te sorteren en compacteren. Geen gedoe met dozen snijden en vouwen tijdens het vakkenvullen, maar in zijn geheel de pers in. Sluit de deur en de persslag wordt gemaakt. Zit de balenpers vol? Bind de baal af en werp hem uit. Klaar voor de recycler of het distributiecentrum.

In 3 stappen een compacte baal

 

 

 

 

 

 

Start met besparen

Gebruikmaken van een Orwak pers houdt niet alleen in dat er kostbare tijd wordt bespaard. Rolcontainers die eerst veel ruimte innamen maken nu plaats voor extra opslagruimte. Van rondslingerend karton is geen sprake meer, wat een schone en veilige werkomgeving creëert.

Door het persen van het materiaal vindt er een grote volumereductie plaats, waardoor er minder transport nodig is. Dit zorgt voor een besparing op transportkosten en CO2-uitstoot. De balen kunnen zelfs een bron van inkomsten zijn wanneer ze aan een recycler worden aangeboden. Een waardevolle aanvulling binnen ieder MVO-beleid.

 

We maken al jaren gebruik van een Orwak balenpers en het is een zeer gebruiksvriendelijke en stevige machine die altijd doet wat hij moet doen en ons veel tijd bespaart”.  – Pedro van den Heuvel, franchiser Albert Heijn Ugchelen en Gall&Gall

 

Gratis afvalscan

Benieuwd hoeveel u kunt besparen op afvalkosten? Vraag dan onze gratis afvalscan aan. Tijdens de afvalscan brengen we onder meer de soorten, afmetingen en volumes van het afvalmateriaal in kaart. Op basis van deze informatie brengen we een advies uit hoe de verwerking van de afvalstromen geoptimaliseerd kan worden. Zo garanderen we dat de aangeboden oplossing altijd aansluit op de specifieke situatie en de persoonlijke wensen.

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.