GroenLinks is tegen de afschaffing van statiegeld

Het hing al een poosje in de lucht, maar het is nu officieel: staatssecretaris Atsma wil statiegeld op plastic flessen afschaffen. Volgens hem is dat een verademing voor de industrie en voor de burger. Maar hij zit er helemaal naast. Inzameling met statiegeld zorgt voor de hoogste inzamelingspercentages, met de beste recycling en minste opruimkosten tot gevolg. Bovendien blijkt de steun voor statiegeld heel hoog: 70% van de burgers en 94% van de gemeentebesturen wil juist méér statiegeld, dus ook op kleine plastic flesjes en blikjes.

Als tegengeluid tegen Atsma’s standpunt, en dat van een paar dominante bedrijven, is een campagne opgezet:

EEN ECHTE HELD KIEST STATIEGELD
https://www.echteheld.nl

Via deze website kun je de Echte Held-petitie ondertekenen, die de politiek oproept om te kiezen vóór statiegeld. Het doel is om veel ondertekeningen in te zamelen – uiteindelijk 50.000 – en die op 11-11-2011 te overhandigen. De website bevat ook uitgebreide informatie waarin wordt aangetoond dat statiegeld op plastic flessen de beste keuze is. Teken jij ook de petitie? -> https://www.echteheld.nl

Bron: https://provinciegroningen.groenlinks.nl/node/72463

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.