Duizenden theaters en cafés “in de ban van statiegeld”

Een Canadese parodie op de filmtrologie Lord of the Rings maakt in Nederland furore onder de naam ‘In de Ban van Statiegeld’. Voor het het hilarische filmpje, intusen bijna 10.000 keer bekeken, circuleert nu een filmposter die door Boomerang op kaarten is gedrukt en gedistribueerd. In meer dan 3.000 theaters en café’s staat de kaart nu in de rekken. Bezitters van een smartphone kunnen de kaart scannen en worden dan direct doorgeleid naar de twee minuten durende parodie. Vervolgens wordt de mogelijkheid gegeven de petitie te tekenen voor behoud en uitbreiding van statiegeld. 

Het statiegeldsysteem dreigt namelijk te worden afgeschaft in Nederland. Het populaire statiegeld zorgt al decennia voor een hoge mate van recycling en voorkomt dat bier- en frisdrankflessen in het milieu belanden. De laatste jaren staat het echter onder druk omdat een paar grote bedrijven graag van het systeem af willen. Eind 2011 bleek dat het intussen demissionaire kabinet deze bedrijven te willen tegemoetkomen in hun wens om statiegeld af te schaffen.

Samen met intussen ruim 25.000 Nederlanders, bijna honderd milieuwethouders en tal van milieuorganisaties en bedrijven, wil Stichting Ons Statiegeld (S.O.S.) een solide statiegeldsysteem. Statiegeld moet niet alleen worden behouden, maar ook uitgebreid naar kleine plastic flesjes, die momenteel massaal op straat en in de natuur belanden.

-Download hier de poster.
-Bekijk hier het filmpje, samen met de petitie. 

Bron: www.echteheld.nl

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.